Blog

Hoe zien jouw blote voeten eruit? - Schoen vs barefoot & barefootschoen

Anneloes - 05 augustus

Voeten zijn waardevol. Op voeten loop je de hele dag. Voeten zijn de basis van een keten: Is de eerste schakel verzwakt dan zul je dit altijd ergens merken. Maar soms heb je het niet eens door... Hoe herken je gezonde voeten? En wat zijn de beste kinderschoenen voor een gezonde kindervoet? Lees meer....

Met de Carla Cargo kun je 200kg aan spullen vervoeren zonder dat je zwaarder hoeft te trappen

Meer mee op de fiets

Joris - 02 juli

Nederland wordt internationaal gezien als fietsland van de wereld. Op het cargo-bike-event Nijmegen hebben we dan ook de nodige inspiratie opgedaan. Hier werden de laatste ontwikkelingen op het gebied van bakfietsen, longtail-bikes en fietskarren gepresenteerd. Kijk je met ons mee?

Urban Arrow bakfiets met kinderen

Ervaringen met de Urban Arrow

Anneloes - 03 juni

Voor wie het heeft gemist: Ik ben voor een jaar ambassadeur voor Urban Arrow. Sinds begin mei mag ik deze mooie fiets testen. Maar liefst een jaar lang! In dit blog schrijf ik over mijn eerste indruk en ervaring met de Urban Arrow.

Je rugzak als luiertas

Anneloes - 16 maart

Voor jonge ouders is een luiertas als vanzelfsprekend. Toch zijn er andere mogelijkheden. In dit blog deel ik mijn ervaringen.

OVfiets heeft geen fietszitje

Joris - 14 maart

We hebben ons eigen fietszitje meegenomen in de trein. Deze paste perfect op de OVfiets. Een auto brengt je van deur tot deur. Een trein brengt je van station tot station. Dat betekent dus dat je nog van en naar het station moet komen en soms moet overstappen. Dit deden we altijd te voet. Als test hebben we de OV-fiets geprobeerd.

Loopfiets kopen? Tips voor meer plezier

Anneloes - 20 januari

Het gewicht van de loopfiets is belangrijk. Daar heeft niet iedereen erg in. Fietsen moet leuk en makkelijk zijn voor kinderen. Een zwaardere loopfiets verplaatsen kost ze meer energie. Ze kunnen daardoor simpelweg minder lang 'meelopen'.

Rapley methode buitenshuis: Meer gemak met vaste voeding uit het vuistje

Anneloes - 19 januari

Ken jij de rapley methode? Vaste voeding uit het vuistje. Gewoon heel simpel: wil Oskar ook een hapje.. dan krijgt hij een hapje. Op zijn eigen manier en eigen tempo. Het oppakken van de gevallen restjes van de grond neem ik voor lief. Hij moet het immers nog leren en is nog niet in het bezit van al zijn tanden en kiezen.

Ik wil mijn kind laten genieten van alle seizoenen

Anneloes - 02 december

Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje volop kan genieten van het buiten zijn. Het liefst altijd. "Oskar vind buiten zijn erg leuk" Het lastige was dat de grond nog nat was. En dat hij niet meer in de buggy wil blijven zitten. Of in de drager bij mij.