Ervaringen met de Urban Arrow

Ervaringen met de Urban Arrow

Mijn eerste indruk van deze bakfiets

Voor wie het heeft gemist: Ik ben een ambassadeur van Urban Arrow. Sinds begin mei mag ik deze mooie fiets testen. Maar liefst een jaar lang! Omdat ik de eerste was mocht ik de kleur kiezen. Glanzend wit of mat zwart. Ik ben voor mijn eerste ingeving gegaan: een Urban Arrow met wit frame.

De Urban Arrow is een bakfiets met een opvallende verschijning

Het witte frame geeft een mooi contrast met de rest van de fiets. Stoer, vrouwelijk en valt bovendien beter op in het donker. De Urban Arrow trekt vele blikken; ik krijg tijdens fietsritten vrijwel altijd reacties over deze fiets. Twee 20ers vergeleken deze fiets zelfs met een dikke vette Mercedes.

Dat omschrijft trouwens precies mijn gevoel toen ik voor het eerst op deze fiets zat.....Bediening van het dashboard zonder je hand van het stuur af te moeten halen, de traploze versnelling waarmee je ook in stilstand kan terugschakelen, een heerlijk zacht zadel, een zacht zitbankje voor zoonlief en zelfs de verlichting die je vanuit het dashboard aan kan doen. De Urban Arrow ziet eruit en voelt als de mercedes onder de bakfietsen.

De Urban Arrow ziet eruit en voelt als de Mercedes onder de bakfietsen!

Urban Arrow met trapondersteuning

Het was even wennen.

Ik ben een Babboe Big gewend: zo'n grote bakfiets met drie wielen, een houten bak en een ruime regentent erop. Mijn Babboe heeft geen elektrische trapondersteuning. Deze Urban Arrow wel. Eenmaal de smaak te pakken moet ik eerlijk bekennen dat het wel afkicken is op de momenten dat ik weer met een fiets zonder trapondersteuning op pad ga.

Je kan gemakkelijker net wat verder wanneer je dat extra duwtje hebt. Ik hou het ook echt vaak bij een duwtje: ik zet de trapondersteuning op Eco-stand. Het rijdt dan net alsof ik met m'n gewone fiets zonder bagage en kind rij. Fietsen met trapondersteuning voelt alsof je alle bagage van boord hebt gegooid.

Fietsen met trapondersteuning voelt alsof je alle bagage van boord hebt gegooid. Heerlijk om ook met een bakfiets toch snel door te kunnen fietsen!

115 km op een dag met de Urban Arrow

Als fanatieke fietsers wilden we uiteraard erg graag de grenzen met deze fiets opzoeken; we zijn in 1 dag van Hengelo naar Nijmegen gefietst. En de volgende dag weer terug. Hoe dat ging kun je binnenkort lezen!

Urban Arrow bakfiets met kinderen
Urban Arrow bakfiets

Over Anneloes

Samen met mijn man en ons zoontje Oskar ben ik regelmatig op de fiets te vinden. In eigen stad maar ook verder in Nederland en buitenland. Voor de komst van Oskar deden wij al zo'n 9 jaar achtereen aan fietsvakanties en er zullen er nog vele volgen...

Als eigenaar van Younetics.nl en ook ik wil als blogger regelmatig mijn belevingen en tips met andere ouders delen.