Ik wil mijn kind laten genieten van alle seizoenen

Ik wil mijn kind laten genieten van alle seizoenen

Leestijd = 6 minuten

Afgelopen weekend stond ik op een evenement in Markelo. Dat was buiten. Het was heerlijk zonnig weer. Wel koud met een graad of 5. En de grond was nog nat van de vroege ochtend.

Oskar vind het erg leuk om buiten te zijn. Het lastige was dat de grond nog nat was. En dat hij niet meer in de buggy wil blijven zitten. Of in de drager bij mij.

Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje volop kan genieten van het buiten zijn. Het liefst altijd. Oskar vind buiten zijn erg leuk

Oskar wil zelf lopen. Op zijn eigen manier. Zelf de buitenwereld ontdekken. En daar wil ik hem alle vrijheid in geven. Ook al gaat dat nu nog letterlijk met vallen en opstaan.

Momenteel loopt hij nog niet met losse handen. Hij kruipt nog veel. Dat zijn broek vies wordt vind ik niet erg. Daar heb ik een wasmachine voor. Maar een natte broek is niet fijn. Zeker niet op zo'n koude dag als deze.

Een natte broek is met koud weer niet fijn

Ik vind dit Celavi regenpakje daarom erg fijn. Ken jij ze al?

Celavi is een Deens merk. Ze maken regenlaarzen, regenpakjes en nog meer. Met vrolijke patroontjes of in een opvallende effen kleur.

Deze regenkleding vind ik ideaal op de fiets. Maar ook spelen met het pakje aan gaat Oskar goed af. Of 's ochtends op de camping, wanneer het gras nog nat is.

Waarom zou je ze binnen houden? Kinderen vinden spelen in de regen juist erg leuk. Dat is een plezier die ik Oskar ook gun.

Waarom alleen het buiten zijn beleven met mooi weer?

Juist in de regen is er zoveel te beleven. Kijk dit jongetje eens genieten:

De celavi regenkleding valt ruim op de plekken waar dat nodig is. Dat is belangrijk want dat geeft voldoende bewegingsvrijheid. Ik vind een 'trekkende' broek aan je benen erg vervelend. Denk maar aan een te krappe skinny jeans. Voor een spelend kind lijkt mij dit ook niet prettig.

Gevoerd of ongevoerd?

Oskar gebruikt een gevoerd Celavi regenpakje. Ze zijn niet superdik. Doordat het pakje gevoerd is was het dragen van een trui met lange romper voldoende.

Maar ook de ongevoerde pakjes vind ik prettig te gebruiken. Dan trek je ze een laagje kleding extra aan. Ze zijn iets goedkoper dan de gevoerde.

Als mijn zoontje slaapt in de buggy houdt het hem goed warm. Ook zijn benen.

Deze Celavi regenkleding is ook winddicht. Wel van ademend materiaal zodat zweet nog kan verdampen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit erg prettig is. Het biedt bescherming tegen de koude wind.

Kan zweet niet goed weg? Dan voelt het van binnen als snel nat aan. Dat was nou juist niet de bedoeling. Dat maakt het buitenspelen niet leuk voor ze.

Eerlijk gezegd vind ik de prijs ook hoog

Daarom ben ik mij erin gaan verdiepen. Ik begrijp nu waarom de prijs is zoals deze is. Het is gemaakt van een kwalitatief betere stof. Alleen door te ervaren zul je gegarandeerd merken waarom dit zo is.

Het is een stof die het zweet beter afvoert. En ook langere tijd tegen regen kan. Ze zijn niet voor niets in Denemarken zo dol op dit merk.

Ongehinderd buiten kunnen zijn vind ik belangrijk

En dat wil ik Oskar ook meegeven. Ook al groeit hij er snel uit. Daarom kies ik toch voor de betere regenkleding. Bezuinigen doe ik op andere uitgaven.

Ik vind duurzaamheid belangrijk. Daarom vind ik het deze Celavi regenpakjes waard. De kwaliteit van deze Celavi regenpakjes maakt een wereld van verschil. Daar laat ik mijn zoontje graag in buiten kruipen.

Ervaring leert

Ze scheuren niet kapot zoals goedkopere regenkleding. Ook zijn ze slijtvaster. Deze pakjes gaan een langere tijd mee.

Ik vind kiezen voor dit soort producten ook bewuste stap naar een beter milieu. Milieubewust is niet alleen het kopen van biologisch. Milieubewust is meer. Daarom kies ik voor spullen die langer meegaan.

Nog een voordeel: ze zijn ideaal om voor een volgend kind te gebruiken. Of om als goede tweedehands te verkopen. Dan maak je er een ander blij mee.

Bezuinigen doe ik wel op andere spullen. Of door minder te kopen.

Een aanrader voor wie ook dol is op buiten zijn. Kortom; ik ben er erg blij mee.

Ook je ervaringen delen?

Gaan jullie ook graag naar buiten? En wil je net als andere lezers ook een verhaal delen?

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen. Iedereen kijkt er anders naar en dat deel ik graag. Laten we samen groene stapjes zetten en elkaar inspireren.

In mijn ogen is zo'n groen stapje dus ook het bewust kiezen voor kleding van degelijke stoffen.

Hou de website en facebook in de gaten. Want er komt meer aan.

Groeten Anneloes

Ga terug naar het blogoverzicht

Over Anneloes

Samen met mijn man en ons zoontje Oskar ben ik regelmatig op de fiets te vinden. In eigen stad maar ook verder in Nederland en buitenland. Voor de komst van Oskar deden wij al zo'n 9 jaar achtereen aan fietsvakanties en er zullen er nog vele volgen...

Als eigenaar van Younetics.nl en ook ik wil als blogger regelmatig mijn belevingen en tips met andere ouders delen.