Kinderen met de trein. 'Een sociaal avontuur'

Kinderen met de trein. 'Een sociaal avontuur'

Leestijd = 2 minuten

Afgelopen kerstdagen hebben we de trein in combinatie met OV-fiets uitgeprobeerd. Samen met Oskar. Hij vond het even wennen maar ontzettend leuk.

Een heel avontuur

Heel veel verschillende omgevingen. Heel veel verschillende mensen. Iedere keer een nieuwe ruimte om te ontdekken. Voor ons is het vrij normaal, maar voor Oskar ging er een wereld open.

Bewegingsvrijheid

Met de zekerheid van pappa’s handen is het leuk wandelen. Eerst de treincoupe door. Coupedeur. Klap klap op het raam. "Doe die deur eens open." Tig coupes volgen. Tot het einde van de trein. En weer terug. En dan de andere kant van de trein...

De stoeltjes bieden houvast. Zo veel houvast dat pappa zelfs losgelaten kan worden! Ons kleine mannetje wordt groot. Zo benutten we de reis voor het praktische en aangename.

Sociale interactie

Alle mensen om ons heen genieten zichtbaar van onze wandeling. Ze glimlachen en zwaaien naar Oskar. Oskar beloont ze op zijn beurt weer met een luid DA DA DA of een schaterlach.

Alle mensen om ons heen genieten zichtbaar van onze wandeling

En als we aan de andere kant van de coupe-deur een klein meisje zien staan, is er natuurlijk niets leukers dan even elkaar inspecteren door het glas. Kijken, wijzen en kloppen. Lachen en uiteindelijk zwaaien.

Reistijd

In vergelijking met de auto ben je langer onderweg. En toch is het appels met peren vergelijken. Het is een hele andere manier van reizen. Een manier met meer ruimte, meer beweging, meer interactie en meer aandacht voor elkaar en voor Oskar. En dat vind ik dat extra uurtje dan wel weer waard.

Ga naar het blogoverzicht

Over Joris

Al meer dan 10 jaar fiets ik samen met Anneloes iedere vakantie Europa door. En sinds de komst van Oskar is dat niet veranderd. Hooguit het aantal kilometers wat we afleggen.