Onze bloggers

Anneloes

Hoi ik ben Anneloes, eigenaar van younetics.nl en ook ik wil als blogger regelmatig mijn belevingen en tips met andere andere ouders delen.

Samen met mijn man en ons zoontje (Oskar, geboren september 2015) ben ik regelmatig op de (vakantie/bak)fiets te vinden. In eigen stad maar ook verder in Nederland en buitenland. Voor de komst van Oskar deden wij al zo'n 9 jaar achtereen aan fietsvakanties. Er zullen er nog velen volgen waarover ik mijn verhalen graag met jullie zal delen.

Als gezin zonder auto lopen wij in het alledaags leven soms tegen bepaalde zaken aan. Op die momenten zou een kofferbak fijn kunnen zijn. Toch willen wij bewust geen eigen auto gebruiken. Achter het stuur zitten vind ik saai. De trein biedt een luxe waar ik meer van geniet.

Doe mij maar de luxe van het zitten in de trein

Ik denk altijd maar dat voor alles een mooie oplossing of tussenweg te vinden is! Als bewegingstechnoloog hecht ik bovendien veel waarde aan ergonomie en bedenk ik vaak handige oplossingen.

Ik hoop jullie te inspireren met mijn ideeën en ervaringen. Veel leesplezier!

Laatst gezien in: december 2017

Waarom de trein socialer is dan autorijden

De fiets en trein brengen mensen dichter tot elkaar

[field_naam] - 21 november

Fietsen en treinreizen is sociale cohesie op macroniveau. Lees ons blog en kom erachter waarom je met de trein en fiets meer contact met je medemens hebt.

Fietsen en dutjes doen

Slapen in de fiets? Soms moet je gewoon met de flow mee gaan.

[field_naam] - 01 oktober

Mijn zoontje doet overdag nog dutjes. Dat is soms wel lastig plannen met alles wat ik wil kunnen doen. Ga jij graag weg met auto of fiets? Lees mijn verhaal.

Barefoot & barefootschoen vs schoen

En over dikke zolen en de invloed van schoenen op een kindervoet..

[field_naam] - 05 augustus

Voeten zijn waardevol. Op voeten loop je de hele dag. Voeten zijn de basis van een keten: Is de eerste schakel verzwakt dan zul je dit altijd ergens merken. Maar soms heb je het niet eens door... Hoe herken je gezonde voeten? En wat zijn de beste kinderschoenen voor een gezonde kindervoet? Lees meer....

Urban Arrow bakfiets met kinderen

Ervaringen met de Urban Arrow

Mijn eerste indruk van deze bakfiets

[field_naam] - 03 juni

Voor wie het heeft gemist: Ik ben voor een jaar ambassadeur voor Urban Arrow. Sinds begin mei mag ik deze mooie fiets testen. Maar liefst een jaar lang! In dit blog schrijf ik over mijn eerste indruk en ervaring met de Urban Arrow.

Loopfiets kopen? Tips voor meer plezier

Met een goede loopfiets kun je grotere stukken lopen

[field_naam] - 20 januari

Het gewicht van de loopfiets is belangrijk. Daar heeft niet iedereen erg in. Fietsen moet leuk en makkelijk zijn voor kinderen. Een zwaardere loopfiets verplaatsen kost ze meer energie. Ze kunnen daardoor simpelweg minder lang 'meelopen'.

Rapley methode buitenshuis: Meer gemak met vaste voeding uit het vuistje

Met de pot mee is makkelijker dan het meenemen van potjes op vakantie

[field_naam] - 19 januari

Ken jij de rapley methode? Vaste voeding uit het vuistje. Gewoon heel simpel: wil Oskar ook een hapje.. dan krijgt hij een hapje. Op zijn eigen manier en eigen tempo. Het oppakken van de gevallen restjes van de grond neem ik voor lief. Hij moet het immers nog leren en is nog niet in het bezit van al zijn tanden en kiezen.