Over de Boba 4g draagzak

Over de Boba 4g draagzak

Welke draagzak kopen?

De Boba 4g is een ideale draagzak voor babies en kinderen vanaf 3 maanden tot 1.5 jaar. Sommigen dragen tot 3-4 jaar door, afhankelijk van het gewicht van je kindje. Door het praktische en comfortabele gebruik is dit een zeer gewilde drager bij bewuste ouders. In tegenstelling tot een draagdoek is het zeer eenvoudig om zonder veel ervaring je kindje (als deze wat ouder is) op de rug te dragen.

Bevestiging Boba draagzak 4g

Het vastmaken van deze Boba draagzak doe je met gespen. Deze zijn soepel te verstellen waardoor verstellen tijdens het dragen van je kind ok nog met gemak lukt. Dat is fijn als de draagzak toch nog net te los zit.

Kort overzicht eigenschappen Boba draagzak

 • Je kan je kind dragen op de buik en rug.
 • Deze draagzak kun je vastmaken met klikgespen
 • De Desert Rose heeft net zoals alle Boba draagzakken een hoog rugpand ten opzichte van andere merken.
 • Draagzak inclusief voetensteuntjes voor oudere kinderen. M-positie blijft gewaarborgd.
 • Inclusief zitverhoger voor de allerkleinsten. Van 3,2 tot 7 kg
 • Het bandje van de Boba 4G is met gemak zelfstandig te verstellen. Dat lukt niet met elk merk draagzak.
 • Voor kinderen van 3,2 tot 20 kg (ongeveer 4 jaar)
 • De boba heeft een slaapkapje ter extra ondersteuning van het hoofd en prikkelvermindering. Kan opgeborgen worden in een vakje van de drager.
 • Tailleband, borstriem en schouderbanden zijn instelbaar.
 • Geschikt voor personen met een lengte van 1,50 - 1,90 meter.
 • Geschikt voor personen met een omvang van 63 tot 147 cm.
 • Bandje bovenop de schouderband om de band van een schoudertas mee vast te zetten en wegglippen te voorkomen.
 • Vakje voor een telefoon of wat pasjes.

Ergonomisch dragen met de boba draagzak

Ook m-houding met de Boba draagzak

Het is belangrijk om een m-houding te hanteren ter ondersteuning van een gezonde ontwikkeling van de rug en heupen. Met deze drager is de m-positie goed mogelijk. Deze ergonomische drager is geschikt voor buik- en rugdragen.

Ondersteuning van de rug in de Boba draagzak

Trek de banden goed aan zodat er geen lubberende stof is. Dit zorgt voor de meest optimale ondersteuning van de groeiende kwetsbare kinderrug. Natuurlijk niet te strak want dan belemmer je de ademhaling van jouw en je kindje. Je merkt het snel genoeg wanneer dit het geval is. Kan het niet strakker maar zit de stof nog erg los? Dan is je kindje waarschijnlijk nog te smal. Je zal dan waarschijnlijk ook merken dat je kindje zijwaarts wat heen en weer kan zwengelen. Wacht dan totdat je kindje iets ouder is of vraag advies bij een draagconsulente.

Ondersteuning van de benen

De Boba carrier biedt een goede ondersteuning van de bovenbenen. Voor grotere kinderen heeft de Boba draagzak handige voetensteuntjes zodat je de drager langer door kunt blijven gebruiken. Omdat het rugpand van de Boba draagzak hoger is dan bij andere dragers maakt dit deze drager ook geschikt voor het dragen van oudere kinderen. De m-houding wordt hierdoor gewaarborgd.

Zitverhoger

Is jouw baby nog erg jong? Dan kun je gebruik kunnen maken van de meegeleverde zitverhoger. Deze heeft Boba speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten: voor de meest optimale knie tot knie-ondersteuning.

Hou er overigens erg in dat het ergonomisch gezien voor de allerkleinsten beter is om geen opwaartse druk op de voeten creëren. Soms is dit het geval bij gebruik van een newborn-insert. Deze druk zet door naar de heupen: Het heupgewricht moet nog 'gevormd' worden. Als ze er lang in zitten kan deze druk een vervelend effect hebben.

De Boba infant-insert wordt binnenin het zitje geplaatst en is in twee standen te gebruiken:

 1. in gevouwen stand voor de kersverse newborns
 2. breeduit voor de iets oudere newborns.

Afhankelijk van de beenlengte van jouw baby zou het dus kunnen zijn dat er op de voetjes een druk zit waardoor deze drager op dat moment nog niet de meeste ergonomische drager voor jouw kindje is. Zelf gebruikte ik deze Boba draagzak sinds het moment dat mijn zoontje zo'n 5 kg woog. Ik heb gelijk al optie 2 gebruikt van de insert: zijn beentjes staken aan de zijranden eruit dus hij had geen last van druk op de voeten.

Riempje om schouderbanden bijeen te houden

Ook deze gesp is erg soepel te openen. Omdat elk mens uniek is in zijn bewegingsmogelijkheden lukt het niet iedereen om vanuit het dragen deze riem te verstellen. Soms zijn de schoudergewrichten niet 'lenig' genoeg. Tip: probeer vooraf thuis en met stukjes proeflopen in de buurt jouw favoriete instelling te achterhalen door 'trial and error'. Er zijn twee mogelijkheden om mee te 'spelen': de breedte-afstelling van het riempje en de hoogtepositie.

Boba tweet draagzak op de camping

Boba draagzak tutorial

Draagzak voor baby en peuter: de Boba draagzak:

Boba draagzak en Tula baby draagzak:

Boba draagzak en Ergobaby draagzak: