Welke drager kiezen? MeiTai in de spotlight

Welke drager kiezen? MeiTai in de spotlight

Draagzakken en draagdoeken - deel 1

Comfortabel en gemakkelijk

Een MeiTai is een fijne combinatie van de eenvoud van een Aziatische MeiTai en het comfort van een draagdoek. Het vastmaken van dit draagsysteem doe je middels knopen. Je hebt geen gedoe met stugge koorden en gespen zoals bij ergonomische draagzakken.

Een MeiTai lijkt qua comfort en uiterlijk het meeste op een geweven draagdoek. Minder gedoe met een lange lap stof. Dus buiten ook minder kans op vies en nat worden van de uiteindes. Het heeft een flexibel stoffen rugpand (voor je kindje). Met daaraan vast heup- en schouderbanden. Deze knoop je vaak aan elkaar vast. Deze drager is simpel in gebruik en vereist hij geen lastige knooptechnieken.

Je kind zit in een ergonomische spreidhouding en de bovenbenen worden goed ondersteund. Met een MeiTai kun je symmetrisch dragen. Het draaggewicht wordt evenredig over je bovenlichaam verdeeld. Er is optimaal draagcomfort voor vrijwel iedereen met elk postuur mogelijk. Gebruik een losse ringsling ring om de MeiTai nog fijner in te stellen.

Net zoals bij een draagdoek heb je goede controle over de druk op je schouders van het dragen. De schouderbanden van de BB-Tai kun je zelfs uitspreiden. Knelt het toch nog teveel op je schouders? Dan verschuif op spreid je de schouderbanden uit voor een andere drukverdeling. Als je deze Meitai voorop draagt is deze ideaal om te combineren met een rugtas. De banden van de bb-tai en hop-tye zijn goed te combineren met die van een rugzak.

Drukverdeling

Een meitai heeft geen gespje waar je niet bij kan. Niet alle schouders zijn even lenig. Soms lukt het vastklikken van de gesp hoog op de rug niet (bij draagzakken). Dat maakt je al gauw afhankelijk van omstanders. Dat is niet altijd handig. Vooral niet als er niemand is.

Verstelbaarheid van de schouderbanden is belangrijk. Je kunt dan goed 'spelen' met de drukverdeling op de schouders. Met de bb-tai en hop-tye heb je deze mogelijkheid. Dit maakt deze meitais een prettige oplossing voor wie lang op pad is. Denk aan een dagje lopen in de dierentuin, een beurs of grote markt.

Wil je een Meitai kopen?